Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 39

Thread: Vackraste/Fulaste Dialekten?

  1. #21
    Member SchubertJägermei.'s Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Last Online
    Thursday, August 23rd, 2012 @ 08:15 PM
    Status
    Available
    Ethnicity
    Swedish
    Ancestry
    Sweden/Germany
    Subrace
    Nordid, cromag.
    Country
    Sweden Sweden
    Location
    Inner city of Stockholm
    Gender
    Family
    Youth
    Occupation
    Studies
    Posts
    80
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts
    Den rena Stockholmskan och den ljuva skånskan!
    Värst är väl något norr. Norrländska och Värmländsk sådan

  2. #22
    Like nobody else
    "Friend of Germanics"
    Skadi Funding Member


    Join Date
    Jun 2010
    Last Online
    2 Weeks Ago @ 09:21 PM
    Status
    Available
    Ethnicity
    Swedish
    Ancestry
    Swedish and Danish
    Subrace
    Nordid-Borreby
    Country
    United States United States
    State
    California California
    Location
    Los Angeles
    Gender
    Age
    35
    Zodiac Sign
    Leo
    Family
    Married
    Politics
    NS
    Religion
    NS
    Posts
    687
    Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    29
    Thanked in
    20 Posts
    De skånska dialekterna och grov göteborgska är de dialekter som är vackrast i Sverige. De skånska dialekterna är vackra eftersom de "känns som hemma" och göteborgska för att det är så jäkla härligt att lyssna på.

    Hemskaste dialekterna är utan tvekan gnällbältsdialekterna - runt Stockholm, Linköping, Norrköping osv. Man kan ju bli livrädd för mindre.
    A democracy is nothing more than mob rule,
    where 51% of the people may take away the rights of the other 49%.

  3. #23
    Member Arla's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Last Online
    Saturday, January 21st, 2012 @ 10:33 AM
    Status
    Available
    Ethnicity
    Swedish
    Ancestry
    Swedish
    Country
    Sweden Sweden
    State
    Scania Scania
    Gender
    Age
    32
    Family
    Single adult
    Occupation
    Student
    Posts
    17
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Som lantis har jag lite problem med alla dialekter som associeras med storstäder, även malmöitiskan även om jag som skåning egentligen gillar skånska. Och ska det vara västkusten så ska det vara de gamla feskebönderna från öarna.
    Men det värsta av det värsta är ändå dialekten i södra Stockholm....
    "Keka reker i greset" istället för "käka räkor i gräset"... Jag vill bara skaka om dem och skrika "Bokstaven ÄÄÄ finns i det svenska språket, använd den för bövelen!"

    Men förutom att jag självklart älskar skånskan och dess olika lokala varianter (förutom Malmö och kanske Lund) så tycker jag att en norrlänning som pratar med riktigt grov dialekt och lite så där sävligt, ja det kan man ju lyssna på i all evighet trots att man inte förstår ett enda ord.

  4. #24
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Last Online
    Monday, July 30th, 2018 @ 07:49 PM
    Status
    Prolonged Absence
    Ethnicity
    Nigger Jew
    Ancestry
    Niggers, Jews, Arabs and Dutch
    Subrace
    Nigger Jew
    Y-DNA
    Lol
    mtDNA
    Wtf
    Country
    Flanders Flanders
    State
    Tennessee Tennessee
    Location
    Up yore ass
    Gender
    Age
    50
    Zodiac Sign
    Sagittarius
    Family
    Cuck and lovin it
    Occupation
    Illuminati mascot
    Politics
    Socialist retardation
    Religion
    Nigger Jewery
    Posts
    31
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Ett långt tag hatade jag min egen dialekt, närkingska. Den var alldeles för gnällig, tyckte jag, men nu har jag nog istället någon sorts hatkärleksförhållande till den. Det är ju i alla fall litet trevligt att höra den efter att man varit ute och rest ett tag. Då kan man riktigt känna att man kommit hem igen.

    För er som är något obekanta med närkingska, kan ni ju ta och lyssna på den här länken. Hjalmar, som komikern kallar sig, är väl ingen favorit hos mig direkt, men han talar exakt samma sorts Viby-mål som jag talar.

    Annars gillar jag gotländska, dalmål och jamska, och hatar blattesvenska och bratstockholmska.

  5. #25
    Account Inactive
    Join Date
    Apr 2011
    Last Online
    Monday, April 11th, 2011 @ 10:18 PM
    Ethnicity
    Swedish
    Ancestry
    sweden hungary
    Country
    Sweden Sweden
    State
    Sodermanland Sodermanland
    Gender
    Family
    Single adult
    Posts
    10
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    fulaste rinkeby vackraste kungafamiljen

  6. #26
    New Member Huvve's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Last Online
    Thursday, June 2nd, 2011 @ 04:43 PM
    Ethnicity
    Swedish
    Country
    Sweden Sweden
    State
    Sodermanland Sodermanland
    Gender
    Posts
    2
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Grin

    Värmländska är ju den finaste dialekten<3

  7. #27
    New Member
    Join Date
    Oct 2011
    Last Online
    Wednesday, April 18th, 2012 @ 11:53 PM
    Ethnicity
    Swedish
    Ancestry
    North Europe
    Subrace
    Nordid
    Country
    Sweden Sweden
    State
    Upland Upland
    Location
    Östergötland
    Gender
    Family
    Divorced Father of two
    Occupation
    Design Engineer
    Politics
    Conservative
    Religion
    Secularized Lutheran Christian
    Posts
    14
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Jag tycker alla riktiga Svenska dialekter är fina. Vilken som är vackrast är väl svårt att svara på. Kanske någon uppländsk dialekt då eftersom jag talar så själv.

  8. #28
    Senior Member Tunrida's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Last Online
    Monday, October 28th, 2019 @ 03:18 PM
    Ethnicity
    Swedish
    Ancestry
    Scandinavia
    Subrace
    Nordid
    Country
    Sweden Sweden
    State
    Upland Upland
    Location
    Stockholm
    Gender
    Family
    In a steady relationship
    Occupation
    Housewife
    Politics
    National socialist
    Posts
    18
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    33
    Thanked in
    10 Posts
    Quote Originally Posted by Boe_Uppland View Post
    Jag tycker alla riktiga Svenska dialekter är fina. Vilken som är vackrast är väl svårt att svara på. Kanske någon uppländsk dialekt då eftersom jag talar så själv.
    Sant, alla dialekter är så vackra (förutom skånska), för svenska är det vackraste språket
    Fast uppländska är nog bäst

  9. #29
    Like nobody else
    "Friend of Germanics"
    Skadi Funding Member


    Join Date
    Jun 2010
    Last Online
    2 Weeks Ago @ 09:21 PM
    Status
    Available
    Ethnicity
    Swedish
    Ancestry
    Swedish and Danish
    Subrace
    Nordid-Borreby
    Country
    United States United States
    State
    California California
    Location
    Los Angeles
    Gender
    Age
    35
    Zodiac Sign
    Leo
    Family
    Married
    Politics
    NS
    Religion
    NS
    Posts
    687
    Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    29
    Thanked in
    20 Posts
    Jag har inte ändrat uppfattning sedan sist:

    Quote Originally Posted by Ylva View Post
    De skånska dialekterna och grov göteborgska är de dialekter som är vackrast i Sverige. De skånska dialekterna är vackra eftersom de "känns som hemma" och göteborgska för att det är så jäkla härligt att lyssna på.

    Hemskaste dialekterna är utan tvekan gnällbältsdialekterna - runt Stockholm, Linköping, Norrköping osv. Man kan ju bli livrädd för mindre.
    A democracy is nothing more than mob rule,
    where 51% of the people may take away the rights of the other 49%.

  10. #30
    Senior Member NSFreja's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Last Online
    Tuesday, October 11th, 2016 @ 01:05 PM
    Ethnicity
    Swedish
    Subrace
    Nordid
    Country
    Germany Germany
    State
    Bavaria Bavaria
    Location
    Vanaheim
    Gender
    Religion
    Odinist
    Posts
    559
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts
    Hälsingemål och älvdalska, det är "hemma" det.. medan jag har mycket svårt för skånska.. Dialekter är väl en smaksak men personligen så tycker jag att alla våra olika svenska dialekter är värda att bevara men bland det fulaste jag vet är det ovårdade språk som många ungdomar i storstadsförorterna använder sig av idag. Vet inte om jag ens vill kalla det "riktig" svenska ärligt talat.
    Man ska vårda språket och det innebär naturligtvis även bevarandet av våra olika dialekter, de är ju trots allt en del av vår identitet..
    I fly upon the blackest of wings - I soar through the dark night sky
    I answer no call but my own - I alone forge my reality
    For I am the Raven - The child of Odin

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •