Results 1 to 3 of 3

Thread: Är det omoraliskt att lyssna på "antirasistiska" artister?

 1. #1
  Senior Member
  Julius's Avatar
  Join Date
  Oct 2003
  Last Online
  Friday, June 3rd, 2005 @ 04:04 PM
  Subrace
  Other
  Country
  Sweden Sweden
  Gender
  Age
  42
  Politics
  Synthesis
  Posts
  200
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  2
  Thanked in
  2 Posts

  Question Är det omoraliskt att lyssna på "antirasistiska" artister?

  Själv lyssnar jag mycket på Lars Winnerbäck. Först och främst därför att han är en duktig låtskrivare och musiker, men också för att han lyckas fånga tiden och i mångt och mycket för vår uppgivna generations talan. Han är enligt mig en modern poet i klass med Tegnér och Bellman.

  Visserligen var Lasse nationalsocialistisk skinnskalle i unga dagar, men så uppträdde han senare på jättefloppen "Arister mot nazister". Han framför enstaka sånger mot "fördomar", men jag anser att de inte angår mig. Ta låten "Den välupplysta mannen". Vilken värld lever man i om man tror att det finns sådana människor? Ofta visar det sig att de självgoda faktiskt är de som har de värsta förutfattade meningarna - om alla som de kallar "högerextremister".

  Frågan är var man ska dra gränsen. Nästan alla människor anser sig vara "antirasister" och "fördomsfria" varför det inte är förvånande att den kommersiella musikindustrin består av samma sorts människor. I många fall handlar det förstås om dubbelmoral och vackra ord som försvinner så fort alkoholen går in eller främlingarna lämnar middagsbordet. Och det finns trots allt både bedragare och bedragna.

  Är det försvarbart att stödja en artist som sjunger bra och håller låg politisk profil, men i övrigt representerar allt man kämpar emot (t ex kommersialism, dekadens etc)? Ska man bara undvika att stödja dem av principskäl när de väljer att öppet motarbeta "oss"?

  För att göra en liknelse. Mina föräldrar är rödingar. Jag kan inte hata och undvika dem bara för att de avskyr min "nazism". Deras ståndpunkt betyder inte att de saknar andra vettiga idéer och har lärt mig mycket. På samma sätt resonerar jag om den moderna kulturen. Genom att ta intryck från dem som representerar dagens kultur, och även dem som är direkt fientliga mot sådana med mina åsikter, så lär jag mig också att förstå dem så att jag kan motarbeta dem.

  Människor är dock väldigt lättpåverkade. Många klarar inte av att lyssna på någon utan att mer eller mindre ta över personens åsikter och värderingar. Det innebär också att de lätt identifierar sig med artisten. Många svenska ungdomar är antirasister enbart därför att de har enstaka svarta popidoler. Även om de hatar mångkulturen så kan de inte generalisera eftersom de inte ser skogen för alla träd.

  I detta hänseende, förutsatt att folk verkligen är idioter, så anser jag att det kan vara berättigat att motverka det. Men jag anser mig inte tillhöra idioterna. Jag kan lyssna på "fienden" utan att påverkas. Visst, jag kan påverkas omedvetet, men jag har en grundläggande övertygelse och värderingar som jag inte släpper i första taget.

  Vad säger ni?
  Last edited by Julius; Saturday, September 18th, 2004 at 08:06 AM.

 2. #2
  Senior Member
  Oskorei's Avatar
  Join Date
  Apr 2004
  Last Online
  Saturday, November 27th, 2021 @ 11:41 AM
  Ethnicity
  Swedish
  Subrace
  Tydal/Litorid/Nordid
  Country
  Sweden Sweden
  Location
  Gothenburrah
  Gender
  Politics
  Identitär
  Religion
  Indo-europeisk Traditionalist
  Posts
  2,179
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  22
  Thanked in
  22 Posts

  Post Re: Är det omoraliskt att lyssna på "antirasistiska" artister?

  Eftersom grundtanken med att vara Arier inte är att man ska hata människor som man inte vet något om, så tycker jag inte att det är något problem om man lyssnar på allt från hiphop till klezmer. Grundtanken är kärlek till våra egna, och respekt för andra folk, när de förtjänar det.

  Sedan är det naturligtvis inte säkert att man har något utbyte av "fiendens" musik, själv upplever jag att det är mer känsla och själ i pro-vit musik än i något av det som spelas på radio/ZTV.

 3. #3
  Senior Member
  Skåne's Avatar
  Join Date
  Feb 2005
  Last Online
  Wednesday, December 1st, 2010 @ 04:39 PM
  Ethnicity
  Swedish
  Subrace
  Borreby + nordid
  Country
  Sweden Sweden
  State
  Scania Scania
  Location
  Skåne
  Gender
  Posts
  90
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  2
  Thanked in
  2 Posts

  Post Re: Är det omoraliskt att lyssna på "antirasistiska" artister?

  Precis, jag kan också lyssna på musik som går emot mina värderingar. Med tanke på att så gott som ingen i den kommersiella musikindustrin har öppet obekväma åsikter så går det heller inte att ställa några krav på nationella att de enbart skall lyssna på sk. vit makt-musik (det mesta av all sk. vit makt-musik, nationell musik osv, är för övrigt skräp om ni frågar mig, men det är ju bara min åsikt...)

  Dock behöver man ju inte nödvändigtvis lyssna på politisk och direkt antirasistisk musik. Det finns mängder med bra musik därute som inte är politisk för fem öre. Allt här i världen behöver inte handla om politik...

  Bra inlägg för övrigt!
  Last edited by Skåne; Saturday, September 10th, 2005 at 02:14 AM.

Similar Threads

 1. Replies: 0
  Last Post: Saturday, June 17th, 2006, 07:22 AM
 2. Replies: 2
  Last Post: Thursday, May 11th, 2006, 05:49 PM
 3. "Vanligt att muslimska föreningar hotas"
  By Arcturus in forum Sweden
  Replies: 2
  Last Post: Saturday, November 26th, 2005, 02:16 PM
 4. Nya skäl att inte äta "etnisk" mat
  By Oskorei in forum Sweden
  Replies: 1
  Last Post: Sunday, March 6th, 2005, 01:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •