Volgens de organisatoren hebben ongeveer 5.000 mensen de derde IJzerwake in Steenstrate (Ieper) bijgewoond. Rode draad doorheen de diverse toespraken was de eis voor Vlaamse onafhankelijkheid. Voorzitter Johan Vanslambrouck van de vzw IJzerwake drong nogmaals aan op de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde en vraagt dat de Vlaamse regering alle akkoorden met het Brusselse Gewest opzegt naar aanleiding van het zogenaamde taalhoffelijksheidsakkoord.
De organiserende vzw ontstond uit de radicalere strekking van het IJzerbedevaartcomité en hield voor de derde keer een IJzerwake. Dat gebeurt zoals gewoonlijk één week voor de IJzerbedevaart en op een weide naast het monument van de gebroeders Van Raemdonck in Steenstrate.
Tussen de aanwezigen waren een groot aantal mandatarissen van het Vlaams Blok, met onder meer Filip Dewinter en Frank Vanhecke. In de toespraken werd herhaaldelijk kritiek geleverd op het arrest van het Gentse Hof van Beroep, dat drie vzw?s rond het Vlaams Blok veroordeelde voor inbreuken op de anti-racismewet.

http://vl.altermedia.net/