Results 1 to 2 of 2

Thread: Danmark Er Verdens Tredje Største Miljøsvin

 1. #1
  Germania incognita
  „Friend of Germanics”
  Skadi Funding Member
  Hersir's Avatar
  Join Date
  Apr 2007
  Last Online
  @
  Status
  Available
  Ethnicity
  Norwegian
  Ancestry
  Norway
  Subrace
  Nordid
  Y-DNA
  I2b1
  mtDNA
  J2a1a1b
  Country
  Norway Norway
  State
  South Trondelag South Trondelag
  Location
  Norway
  Gender
  Age
  34
  Zodiac Sign
  Pisces
  Family
  Single adult
  Politics
  Nationalist
  Posts
  6,156
  Thanks Thanks Given 
  1,268
  Thanks Thanks Received 
  974
  Thanked in
  463 Posts

  Danmark Er Verdens Tredje Største Miljøsvin

  Vi sviner langt mere end vi tror, og nu skal vi til at tage os sammen, siger Gitte Seeberg fra Verdensnaturfonden efter rapport, der afslører Danmark som storforurener.


  Udledningen af Co2 er den største enkeltstående forurener på kloden, og Danmark ligger på en pinlig tredjeplads over de lande, der udleder mest.
  Kun oliestaterne De Forenede Arabiske Emirater og Qataar er større svin end Danmark.

  Det er den pinlige konklusion på Verdensnaturfondens nye rapport om klodens tilstand.


  - Det er pinligt for os, og nu bliver vi nødt til at tage os sammen. Ikke bare Danmark, men hele verden, hvis ikke kloden skal bukke under, siger Gitte Seeberg, der er Generalsekretær for Verdensnaturfonden i Danmark.

  Hvis andre lande i verden sprøjtede ligeså meget kuldioxid (Co2) ud i atmosfærensom følge rapporten forbruger Danmark mere end fire jordkloders energi.

  - Vi bruger alt for meget kul og olie, vi kører for meget i for dårlige biler og satser alt for lidt på vedvarende energi-kilder, siger Gitte Seeberg, der mener regeringen skal satse langt mere på at understøtte erhvervslivets forskning i alternative energikilder på alle fronter.

  - Vindmøller og vindenergi har været rigtig godt for Danmark,og her har vi været nummer et i mange år. selvom vi desværre er gået noget i stå. Men vi skal satse bredt på forskning i vedvarende energi, for måske er det helt andre og ukendte energikilder, der er fremherskende om 15-20 år.

  Selvom det er regeringen der har sat turbo under olie og kulforbruget, og samtidig skruet kraftigt ned for udviklingen af vedvarende energi, vil Gitte Seeberg ikke give regeringen mere end en løftet pegefinger.

  - Det er godt, at regeringens klimakommisionen nu har anbefalet, at Danmark skal være fri for fossile brændstoffer i 2050. Det er også nødvendigt, hvis kloden skal have en chance, siger Seeeberg, der også nævner Danmarks forbrug af kød som en energi-krævende faktor, der placerer os i den økologiske skammekrog.

  Danskerne er nemlig direkte ansvarlige for, at der ryddes regnskov i et alarmerende tempo i foreksempel Argentina og Brasilien.

  - Afskovningen af de vigtige regnskove skyldes i høj grad, at de bliver ryddet for at dyrke soya. Det bruges i stor udstrækning som svinefoder. Også i Danmark. Så der er altså en direkte sammenhæng mellem verdens miljøproblemer og vores forbrug af svinekød.

  Ud over at vi skal se os om efter foder, der er produceret bæredygtigt mener Gitte Seeberg, at vi i fremtiden skal være mere bevidste om vores kødforbrug.

  - Jeg er ikke vegetar og spiser også selv kød, så det er ikke fordi, jeg er hellig. Men vi behøver ikke spise så meget okse- og svinekød, som vi gør i dag. Og så er det måske også vigtigt, at vi er klar over, at for eksempel kyllingekød og særligt fisk slet ikke belaster miljøet så meget som svine- og oksekød, siger Gitte Seeberg til bt.dk

  Kilde http://www.bt.dk/danmark/danmark-er-...ste-miljoesvin

  "Make strong old dreams lest our world lose heart." -Ezra Pound  Support Skadi forum 2. #2
  Senior Member

  Join Date
  Apr 2010
  Last Online
  Saturday, August 25th, 2012 @ 03:47 PM
  Ethnicity
  Danish
  Ancestry
  Danish
  Subrace
  Nordid
  Country
  Denmark Denmark
  Location
  København
  Gender
  Age
  37
  Family
  Single adult
  Occupation
  Unemployed
  Politics
  Nationalist, conservative
  Religion
  Heathen
  Posts
  382
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  7
  Thanked in
  7 Posts
  Problemet kan ihvertfald til en vis grad forklares med uhensigtsmæssig lovgivning og politikere, der kerer sig mere om at få gode meningsmålinger en om at stable effektive politiske projekter på benene.
  Vores problem med at vi udleder meget kul skyldes at vi ikke for længe siden har erstattet kulkraft med atomkraft. Istedet bliver store mængder penge brugt på vindkraft, selvom det ikke altid blæser. På trods af investeringer i milliardklassen henover adskillige årtier, er det stadig kun en lille del af vores energi, der kommer fra vindkraft. Ingen politiker tør så meget som nævne ordet 'atomkraft', da der stadig er en masse sentimentalt hippie-ævl som har alt for stor indflydelse.
  Vi kører rundt i mange biler fordi offentlig transport er dyr og upålidelig, og disse biler er utroligt gamle fordi registreringsafgifterne er meget høje, hvilket gør en ny, miljøvenlig bil mere end dobbelt så dyr som i tilsvarende lande. En taxa hjem med dine venner koster mindre en busbillet. Det er efterhånden ingen hemmelighed, at Banedanmark forsømmer vedligeholdelsen af jernbanerne på det groveste.
  Umiddelbart er kødforbruget det eneste sted, hvor problemet ligger i vores kultur og indbyggernes personlige valg: Vi har mere end dobbelt så mange grise som mennesker, og danskernes daglige madvarer involverer en masse kød. Selv er jeg begyndt at se med kritiske øjne på mit eget kødforbrug, men jeg tror ikke jeg bliver veganer lige med det første.

Similar Threads

 1. Verdens Største Vikingeskib Udstilles
  By Hersir in forum Denmark
  Replies: 0
  Last Post: Wednesday, August 10th, 2011, 04:11 AM
 2. Bygger Verdens Største Vikingskip
  By Hersir in forum Norway
  Replies: 1
  Last Post: Thursday, November 26th, 2009, 09:56 PM
 3. Verdens Største Asylvekst
  By Hersir in forum Norway
  Replies: 0
  Last Post: Saturday, August 23rd, 2008, 03:31 AM
 4. Var tredje kille: Ut med flyktingar
  By Idun in forum Sweden
  Replies: 5
  Last Post: Friday, May 26th, 2006, 12:01 PM
 5. Moeller van den Bruck och det Tredje Riket
  By Oskorei in forum Sweden
  Replies: 0
  Last Post: Sunday, April 23rd, 2006, 12:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •