VVD staat open voor gedoogsteun PVV aan nieuw kabinet
dinsdag 11 mei 2010 08:34

De VVD ziet een kabinet met CDA en PVV wel zitten. Volgens de lijsttrekker van de liberalen, Mark Rutte, is Wilders 'niet melaats'. De drie rechtse partijen staan volgens de peilingen samen op 77 zetels.

Dat zegt Mark Rutte dinsdag in een interview met De Dagelijkse Standaard.

Integratie
‘Wilders is voor mij niet melaats. Voor mij zijn alle coalities waar Wilders in zit, denkbaar na de verkiezingen.’ Rutte wijst op de hervormingen die nodig zijn op het gebied van veiligheid, integratie en onderwijs. ‘Als dat kan bij de PVV, doe ik dat bij de PVV.’

De VVD’er zegt ook open te staan voor de door Wilders voorgestelde ‘Deense variant’, een rompkabinet van CDA en VVD, met gedoogsteun van de PVV. Rutte noemt een dergelijke regering ‘mogelijk’.

Breekpunt
Wel heeft hij problemen met de economische standpunten in het verkiezingsprogramma van de PVV, die volgens hem te links zijn. Dat de PVV de AOW-leeftijd een breekpunt heeft genoemd, is wat Rutte betreft ‘van de zotte’.

Maandag zei de liberaal al een hard hoofd te hebben in een coalitie met de PvdA van Job Cohen. Dinsdag herhaalt hij bij voorkeur niet met de socialisten in zee te gaan. ‘Ik zie het ook niet gebeuren.’
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Po...uw-kabinet.htm