Results 1 to 5 of 5

Thread: Cohen Favoriet Als Premier

 1. #1

  Sad Cohen Favoriet Als Premier

  Cohen favoriet als premier


  AMSTERDAM – De Amsterdamse burgemeester Cohen, die zich vrijdag kandidaat stelde voor het PvdA-lijsttrekkerschap, is volgens peilingen in één klap favoriet om Balkenende op te volgen als premier.

  Cohen maakte zijn kandidatuur vrijdagmiddag bekend, enkele uren nadat de huidige PvdA-leider Bos tijdens een persconferentie had laten weten voorlopig uit de politiek te stappen om zich te kunnen richten op zijn gezin met drie opgroeiende kinderen.

  Tijdens een bijeenkomst op het partijkantoor van de PvdA in Amsterdam verklaarde Cohen lijsttrekker en partijleider te willen worden. Ook zei hij dat het in de rede ligt dat hij, als de PvdA de grootste partij wordt van het land, premier wordt.

  De PvdA zal op een congres eind april besluiten of Cohen daadwerkelijk lijsttrekker wordt. Eventuele andere kandidaten voor het PvdA-lijsttrekkerschap kunnen zich tot 17 maart melden.

  Nieuwkomer Cohen is voor veruit de meeste Nederlanders favoriet voor het premierschap na de verkiezingen van 9 juni, zo bleek gisteravind uit peilingen van tv-programma EenVandaag en opiniepeiler Maurice de Hond.

  CDA-leider en demissionair premier Balkenende en PVV-leider Wilders zijn Cohens belangrijkste rivalen.

  Volgens de peiling van EenVandaag is Cohen bij 52 procent van de Nederlanders favoriet voor het premierschap. Balkenende en Wilders kunnen ‘slechts’ rekenen op respectievelijk 17 en 15 procent. Volgens De Hond, die dezelfde vraag stelde, scoort Cohen zelfs 55 procent, tegenover respectievelijk 25 en 17 procent voor Balkenende en Wilders.

  Uit het EenVandaagonderzoek blijkt verder dat acht op de tien ondervraagden begrip hebben voor de keuze van Bos om zijn gezinsleven te laten prevaleren boven de politiek.


  Cohen zei vrijdagmiddag dat hij wil dat Nederland „een fatsoenlijke samenleving” is waar mensen „erbij horen” en geen plaats is voor „tweedeling.”

  Hij wilde niet reageren op de kritiek van PVV-leider Wilders die hem een „theedrinkende multicultiknuffelaar” noemde. Samenwerking met de PVV ziet Cohen wel als „buitengewoon ingewikkeld.” Over de kans op hernieuwde samenwerking met het CDA hield de PvdA’er zich op de vlakte.

  Cohen (62) was in januari 2003 al premierskandidaat namens Bos die toen PvdA-lijsttrekker was. De PvdA verloor de verkiezingen destijds nipt van het CDA. Bos zei vrijdag al sinds 2007, toen hij voor het eerst serieus overwoog zich terug te trekken uit de politiek, met Cohen te hebben gesproken over zijn opvolging. Cohen, sinds 2001 burgemeester in Amsterdam, stopte vrijdagmiddag onmiddellijk met zijn burgervaderswerk. De functie zal worden waargenomen door partijgenoot Asscher, de huidige Amsterdamse wethouder van Economische Zaken.
  Bron:
  http://www.refdag.nl/artikel/1467298...s+premier.html

 2. #2
  Moderator
  „Friend of Germanics”
  Funding Membership Inactive
  GroeneWolf's Avatar
  Join Date
  Aug 2007
  Last Online
  @
  Ethnicity
  Dutch
  Subrace
  Don't know
  Country
  Netherlands Netherlands
  State
  Utrecht Utrecht
  Gender
  Age
  39
  Family
  Single adult
  Religion
  Heathen
  Posts
  3,110
  Thanks Thanks Given 
  371
  Thanks Thanks Received 
  533
  Thanked in
  302 Posts
  Peilingen gehouden door wie en onder wie? Want het verbaasd me eerlijk gezegd dat burgemeester Pickwick zo populair zou zijn.
  The sense of honor is of so fine and delicate a nature that
  it is only to be met with in minds which are naturally noble or
  cultivated by good examples and a refined education.
  - Sir Richard Steele

 3. #3

 4. #4
  Moderator
  „Friend of Germanics”
  Funding Membership Inactive
  GroeneWolf's Avatar
  Join Date
  Aug 2007
  Last Online
  @
  Ethnicity
  Dutch
  Subrace
  Don't know
  Country
  Netherlands Netherlands
  State
  Utrecht Utrecht
  Gender
  Age
  39
  Family
  Single adult
  Religion
  Heathen
  Posts
  3,110
  Thanks Thanks Given 
  371
  Thanks Thanks Received 
  533
  Thanked in
  302 Posts
  Quote Originally Posted by Bernhard View Post
  De percentages verbaasden mij ook al erg. In dagblad de Limburger stond er echter wel duidelijk bij vermeld dat de gevraagden moesten kiezen tussen Wilders, Balkenende en Cohen. Mogelijk kiezen veel mensen dan voor Cohen enkel om de andere twee te vermijden.
  Op die manier heb je al een vervalsing van de uitslag. De eerste is controversieel, de tweede wordt verbonden met vallende kabinetten, daartussen lijkt Cohen een goeie keuze. En in Limburg zullen veel mensen wel niet zo bekend zijn met zijn beleid in Amsterdam en dus ook minder met eventuele negatieve zaken.

  Ik zou overigens eerder denken dat de PvdA stemmen zal verliezen. Een groot deel van hun allochtone achterban heeft het namelijk niet zo op het uitverkoren volkje.
  Ik dat de PvdA wel zijn langste tijd heeft gehad. Ze zijn zo ver door gegaan op de Partij van de Allochtonen koers dat er geen terugkeer meer mogelijk is. Misschien hoopt de partij-elite dat Cohen met zijn theedrinken de oude status quo kan weten handhaven, maar ik betwijfel het. En als het hem al lukt dan is het hoogstens uitstel van executie.

  Ze zullen steeds meer concessies moeten doen naar degene die ze dachten binnen te halen als mak stemvee. Net zolang tot dat ze aan de kant worden geschoven en de partij waarschijnlijk word gesplitst langs etnisch/religieuze lijnen. De PvdA heeft al lang geleden zijn eigen graf gegraven.
  The sense of honor is of so fine and delicate a nature that
  it is only to be met with in minds which are naturally noble or
  cultivated by good examples and a refined education.
  - Sir Richard Steele

 5. #5
  Senior Member
  Old Winter's Avatar
  Join Date
  Oct 2007
  Last Online
  Monday, February 28th, 2011 @ 10:30 PM
  Status
  Available
  Ethnicity
  Dutch
  Ancestry
  French, Zeelandic, Dutch.
  Subrace
  CeltoGermanic
  Country
  Netherlands Netherlands
  Location
  Rotterdam
  Gender
  Politics
  None
  Religion
  Racial occultism
  Posts
  1,857
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  31
  Thanked in
  31 Posts
  Het domme volk dat zeikt dat Wilders slecht is omdat hij het Zionisme steunt (wat volgens hun alleen maar Israel is) maar daarbij dit niet weten:

  http://www.nieuwsbank.nl/inp/2001/09/23/T008.htm

  Het is gewoon straks joodse zionist vs joodse zionist en alleen een idioot trapt hier in.

  Maar gezien veel mensen dom zijn...

Similar Threads

 1. Baron Cohen comes out of character to defend Borat
  By Arrow in forum Articles & Current Affairs
  Replies: 3
  Last Post: Sunday, November 19th, 2006, 12:21 AM
 2. Classify Bram Cohen inventor of BitTorrent
  By Nordhammer in forum Anthropological Taxonomy
  Replies: 17
  Last Post: Monday, March 22nd, 2004, 07:46 AM

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •