Mistanken mot en norsk lege som etterforskes for drap i Sverige, er styrket, mener aktoratet, som utvider saken mot mannen. Til sammen 79 dødsfall ved sykehuset i Växjö skal granskes.

Legen ble suspendert fra stillingen i november i fjor, men hevder selv han ikke har gjort noe lovstridig.

Det var en pårørende, som også er lege, som varslet sykehuset om den norske legen. Hun slo alarm etter at han skal ha sagt til henne om den eldre kvinnelige pasienten som døde at «hun fikk hjelp på veien».

79 dødsfall

Nå er mistanken utvidet fra å gjelde drap på den ene kvinnen, til at politiet ser nærmere på 79 dødsfall ved sykehuset der han jobbet.

– Det er kommet fram omstendigheter og opplysninger i forundersøkelsene, altså etter at mannen fikk status som skjellig mistenkt for et drap, som taler for at han er skyldig, sier statsadvokat Johan Henningsson til NRK.

Den første saken skjedde for tre år siden.

– Det er nå innledet innledende etterforskning av ytterligere 78 dødsfall der det er mistanke om drap, opplyser statsadvokaten til NRK.

Jobbet i Østfold

Mannen jobbet på 90-tallet i seks år som overlege ved Sykehuset Østfold og har også hatt flere engasjementer som vikarlege i det offentlige helsevesenet i fylket.

Statens helsetilsyn følger derfor saken i Sverige tett og mottar informasjon fra sine svenske kolleger, samt den svenske påtalemakten.

– Vi har fått en fullstendig oversikt over de periodene han har hatt lisens til å jobbe her i landet, og vi har forsikret oss om at de har gjort det som er mulig for å avdekke om det er tilsvarende saker her i Norge. Så langt er det ikke det, seier avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt i Helsetilsynet.

Kilde http://www.abcnyheter.no/nyheter/hel...stenkt-79-drap