Results 1 to 3 of 3

Thread: 20-03 NJN Scholingsdag: Biogenetica

 1. #1
  Member

  Join Date
  Jan 2010
  Last Online
  Tuesday, March 8th, 2011 @ 02:16 PM
  Ethnicity
  Dutch
  Gender
  Posts
  24
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  0
  Thanked in
  0 Posts

  20-03 NJN Scholingsdag: Biogenetica

  Zaterdag 20 maart 2010 zal de Nationale Jeugd Nederland wederom een scholingsdag organiseren.

  Er is een spreker uitgenodigt die een lezing zal houden over de Biogenetica.

  De biogenetische wetenschap oftewel de erfelijkheidsleer is een zeer omstreden onderwerp, nauw verbonden met de antropologie/-sofie, eugenetica en het sociaal-darwinistisch denken, des te meer reden dus om een kritische kijk te vormen omtrend dit onderwerp. Naderhand zal er uiteraard tijd zijn voor discussie en een borrel.

  Aanmelden kan via NJN@live.nl o.v.v. van naam en adres


 2. #2
  Senior Member
  Lykurgus's Avatar
  Join Date
  Oct 2008
  Last Online
  Friday, December 9th, 2011 @ 07:00 PM
  Ethnicity
  Diets
  Subrace
  white
  Country
  Dietsland Dietsland
  Location
  in het centrum der oorsprong
  Gender
  Posts
  143
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  0
  Thanked in
  0 Posts

  Thumbs Up Kwantitiet voor kwaliteit

  NJN Scholingsdag over “Biogenetica”

  Zaterdag 20 maart organiseerde de Nationale Jeugd Nederland haar tweede scholingsdag, dit keer rond het omstreden onderwerp “Biogenetica”. De biogenetica is nauw verbonden met de eugenetica, erf-gezondheidsleer en het sociaal-Darwinistische denken.

  Een spreker hield een interactieve lezing over biogenetica, maar ook andere zaken er omheen kwamen aan bod. Zo werd o.a. besproken hoe verspreiding van welvaart en de vorming van hoogstaande cultuur in relatie staat tot rassen, dan wel volkeren. De grondgedachte van het eugenetische denken, namelijk het door voortplanting vervangen van zwakke constituties (aldus Darwin’s neef Francis Galton), kwam ook aan bod. Buiten dat de vorming van cultuur onderhevig is aan allerhande factoren (zoals bv leefomgeving/voedseloverschot/technologie), met het boek “Paarden, zwaarden en ziektekiemen” als leidraad, werd ook de theorie besproken die stelt dat “de omgeving de mens niet vormt, maar de mens zijn omgeving vormt”. De Volkse gedachte gaat er immers vanuit dat elk volk dan wel ras een zogeheten "volksgeest" kent. Hiermee kwamen we bij de verschillen tussen het “racistische-” en het “racialistische” denken, het erkennen van raciale verschillen is geen haat. Hierbij kwam ook het “Joodse volk”, de Ashkenazi en Sefardische joden, aan bod. In hoeverre kunnen de huidige Israëliërs aanspraak maken op hun land? En in hoeverre kun je überhaupt spreken over een raciale groep als je spreekt over het "Joodse volk"? Al met al een zeer intressante lezing.

  De spreker wist het publiek goed mee te krijgen in de discussie. Na de lezing was er tijd voor een borrel. Met een opkomst van bijna 30 man kunnen we spreken van een zeer succesvolle scholingsdag! Wij danken via deze weg dan ook iedereen die aanwezig was, en hopen iedereen de volgende keer weer terug te zien.
  Als ik mij niet vergis wordt er in het boek´´Paarden zwaarden en ziektekiemen´´ veelal gesteld dat het juist de natuur is die de mens vormt. Zij het doormidden van een wisselwerking de natuur bied de kans, de mens grijpt deze met beide handen aan, of niet. De auteur stelde echter dat het mensenras niet beslissend is maar de kansen die worden geboden door de natuur om een complexe samenleving op te bouwen. Simplistisch gezegd blank Europa heeft gewoon geluk gehad dat het meer landbouwgewassen tot zijn beschikking had en meer grote zoogdieren, tevens zorgde de geografische ligging van Europa ervoor dat dit continent moeilijk te controleren was, in tegenstelling tot Azië, waardoor landen elkaar beconcurreerde op technologisch vlak. Het voedseloverschot zorgde voor bevolkingsexplosie die op zijn beurt zorgde voor meer potentiële uitvinders, wat de technologische ontwikkeling vooruit hielp welke vervolgens weer een voedseloverschot creëerde, en de cirkel is rond. Dit verklaard de vooraanstaande positie van dit mensenras.

  Een interessant boek maar toch deel ik de conclusie niet, het gaat er bij mij gewoon niet in dat raciale eigenschappen, geloven en ideologieën niet worden meegenomen in zijn overweging. Afrika bezat, als ik mij niet vergis, na eurazie de meeste potentie qua aantal landbouwgewassen en zoogdieren. Maar de schrijver draagt 1 spaarzaam argument aan voor de primitieve beschavingen aldaar: de zoogdieren kwamen niet voor domesticatie in aanmerking zij waren te agressief. Mijn inziens is het niet geheel correct, deze agressie is voor een deel uit te fokken. De blanke mens heeft het namelijk gepresteerd om kangoeroes, struisvogels en andere wilde beesten in zekere mate te domesticeren waarom afrikanen niet?

  Anderzijds toont het boek wel prachtig aan dat het afsluiten van de globalisering dodelijk is, men verliest zijn concurrentie positie, gelijke USSR, Sparta, Japen en zovelen. Afsluiting betekend achteruitgang.  Volgens mij is het echter van belang om met de volksche eigenschappen waar mogelijk maximaal tot reproductie over te gaan, op zowel natuurlijke als onnatuurlijke manieren waarbij de technologie de Europide mens uitstekend van pas kan zijn. Waarbij ook de mogelijkheden wat betreft eigenschappen uitselecteren mogelijk moet zijn, zo worden meer gezonde Europide baby's geboren. Van mijn part worden de grote zoogdieren opnieuw gebruikt om de Europide mens de wereld te laten overspoelen met de beste genen, laat baby´s in koeien, paarden of varkens groeien. Zo bestaat er vrijwel geen rem op de expansie drang van de Europide genen, is België binnen 1 generatie Dietsch, Polen Duits en de wereld volledig Europide. Deze vloedgolf van Europide genen laat dit mensen ras tot in het universum expanderen en kan zo de maan mars en andere manen en planeten koloniseren. Na deze expansie is er tijd zat voor biogenetica dat geschied vanzelf.
  semper fidelis

 3. #3
  New Member

  Join Date
  Dec 2010
  Last Online
  Saturday, December 18th, 2010 @ 09:35 AM
  Ethnicity
  Dutch
  Ancestry
  dutch and german
  Country
  Netherlands Netherlands
  State
  Limburg (NL) Limburg (NL)
  Location
  Roermond
  Gender
  Family
  In a steady relationship
  Posts
  3
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  0
  Thanked in
  0 Posts
  Was zoals gewoonlijk een leerzame middag.

Similar Threads

 1. NJN Vormingsdag 19 Juni Over Geopolitiek
  By Maalder in forum Netherlands & Flanders
  Replies: 0
  Last Post: Friday, May 28th, 2010, 04:22 PM
 2. NJN Scholingsdag Zaterdag 06-02-'10
  By Maalder in forum Netherlands & Flanders
  Replies: 12
  Last Post: Wednesday, February 10th, 2010, 03:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •