Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Het Raadsel Van De 666

 1. #1
  Senior Member
  Aragorn's Avatar
  Join Date
  Aug 2005
  Last Online
  Wednesday, July 11th, 2018 @ 01:37 PM
  Status
  Available
  Ethnicity
  Dutch
  Subrace
  Nordid
  Country
  Netherlands Netherlands
  State
  Overijssel Overijssel
  Location
  Twente
  Gender
  Family
  Single adult
  Occupation
  Lay back down
  Politics
  Blut & Boden
  Religion
  Not sure anymore
  Posts
  887
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  14
  Thanked in
  13 Posts

  Het Raadsel Van De 666

  Het Raadsel van de 666


  Door de eeuwen heen hebben theologen zich het hoofd gebogen over de betekenis van het getal 666 zoals dat in de Openbaring van Johannes wordt beschreven: “Hier is de wijsheid: wie verstand heeft berekene het getal van het beest, want het is een getal van een mens en zijn getal is zeshonderd zesenzestig.” (Openbaring 13:18)

  Wetenschappelijk Benaderd

  Toen ik voor het eerst hoorde van de beschrijving van het Beest en de associatie ervan met het getal 666, had ik geen idee wat ik ervan moest maken (ik was destijds, ongeveer 15 jaar gelden, net met numerologie begonnen). Zonder het te weten gaf ik toen blijkbaar een seintje aan mijn onderbewuste dat ik de betekenis van het Beest en het getal 666 wilde doorgronden want tot mijn verbazing werd mij het antwoord kort geleden aangereikt.

  Om dit antwoord te kunnen uitleggen geef ik hier eerst nog een citaat uit Openbaring dat er betrekking op heeft: “En het maakt dat allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft.” (Openbaring 13:16-17). Betrekken we deze woorden op de huidige tijd dan zien we dat inderdaad elk individu een sofi-nummer krijgt toegewezen, dat betalingsverkeer niet meer mogelijk is zonder een bankrekening en wellicht dat het kopen van kleding en voedsel straks alleen nog kan met pinnen of chippen. We groeien met andere woorden naar een maatschappij toe waarin we in onze primaire behoeften volledig afhankelijk dreigen te worden van een geautomatiseerd systeem.

  Nu is het zo dat alle levende materie een essentieel component bevat, namelijk het koolstofatoom. In het periodieke stelsel, het stelsel dat met scheikunde wordt gehanteerd en waarin alle bekende atoomelementen zijn gerangschikt, heeft koolstof atoomnummer 6. Kijken we naar koolstof-12 dan zien we dat deze 6 protonen, 6 neutronen en 6 elektronen heeft. Zie hier het patroon 666!

  Levende materie is in feite een koolstofproduct. Ons fysieke lichaam bevat de 666, het beest, maar alleen als we ons leven door haar verlangens en behoeften laten bepalen. En dat is nu precies waar onze samenleving op afstevent: volledige materiële behoeftigheid. Geven we hieraan toe dan activeren we het beest in ons. Nu is het absoluut niet zo dat we niet zouden mogen genieten van het leven, integendeel, ik denk dat het zelfs de bedoeling is dat we van alles wat het leven ons te bieden heeft genieten, maar wij zijn degenen die het lichaam bezitten, het lichaam kan niet ons bezitten, want dan zou onze tempel een voertuig worden van het beest, beheerst door de verlangens van het koolstofatoom, de 666.

  Het 666-patroon in de Wereld

  Het is niet toevallig dat de energie van het getal 6 op dit moment sterker voelbaar is aangezien het huidige jaartal 2004 op 6 uitkomt (2+0+0+4=6). Daarnaast staat het grootste deel van dit jaar de planeet Venus, geassocieerd met de 6-trilling, prominent aan de hemel en is er op 8 juni een zeldzame overgang waarbij Venus precies tussen de Zon en de Aarde in staat, een constellatie die 122 jaar geleden voor het laatst plaatsvond. De dagen dat ik mijn gedachten liet gaan over dit artikel waren in de week voor 6 juni, een datum met grote betekenis aangezien op die dag precies 60 jaar geleden de geallieerden in Normandië landden. Toen viel het mij op dat deze datum 6-6-2004 ook het patroon van de drie zessen laat zien, een merkwaardige overeenkomst. Reden voor mij om die dag nader te beschouwen met het oog op het wereldgebeuren. De herdenking in Normandië op zondag 6 juni wordt bijgewoond door president Bush, en ofschoon het heel normaal is dat hoogwaardigheidsbekleders bij zulke evenementen aanwezig zijn, voelde ik deze gebeurtenis toch als iets bijzonders.

  Na wat onderzoek kwamen voor mij interessante feiten naar voren. Als we de letters van Bush’ geboortenaam bij elkaar optellen dan komen we uit op een 6:

  G-E-O-R-G-E - W-A-L-K-E-R - B-U-S-H
  7+5+6+9+7+5 + 5+1+3+2+5+9 + 2+3+1+8 = 78, 7+8=15, 1+5=6

  Doen we hetzelfde met zijn geboortedatum 6-7-1946 dan zien we:

  6+7+1+9+4+6 = 33,3+3=6

  Kijken we naar de datum waarop George Bush als president werd geïnstalleerd, 20 januari 2001 dan krijgen we wederom een 6:

  Alleen als president zien we bij George Bush dus het patroon 666, niet als individu! Ik wil hier met klem benadrukken dat ik aan deze bevindingen geen enkele betekenis kan geven omdat ik die namelijk gewoon niet weet. Zeker is wel dat Bush beslist niet de enige is die deze 6-trillingen heeft. Overal in de samenleving kunnen we het 666-patroon terugvinden, zoals in de barcode van producten, of de code van de wereldbank. Er zal zeker een dag komen dat we het hoe en waarom van wat er in de wereld gebeurt begrijpen. Als getallen zich manifesteren dan is daar altijd een reden voor en dus breng ik deze kennis naar voren opdat we er notie van kunnen nemen.
  OGENSCHIJNLIJK ZINLOZE OPOFFERING

  Als iemand mij vraagt wat de betekenis van het getal 6 is dan ben ik altijd geneigd te zeggen: “ogenschijnlijk zinloze opoffering. In veel numerologieboeken wordt aan het getal 6 de betekenis “opofferende dienstbaarheid” toegekend. Toen ik onderzoek deed naar “6-gebeurtenissen” in onze geschiedenis bemerkte ik dat veel van deze gebeurtenissen in de algemene opinies als zinloos werden beschouwd. Voorbeelden zijn de 6 miljoen joden die in de holocaust het leven lieten, het Duitse 6e leger dat bij Stalingrad werd opgeofferd voor de onbuigzaamheid van één man. Recentelijk was er de moord op Pim Fortuyn op 6 mei 2002 (=15/6) om 6 minuten over 6!

  Ik denk dat de opoffering die al deze mensen zich hebben getroost beslist niet zinloos was; zij zijn het grootste voorbeeld van de Christusboodschap (33/6), namelijk naastenliefde. Jezus predikte 2000 jaar geleden, en ook nu nog, dat niet-liefde moet worden beantwoord met liefde en begrip. Het is de enige weg. Christus Zelf plaatst zich niet tegenover het kwaad in de wereld, Hij toont begrip omdat de enige oplossing transformatie is. Schaduw kan niet worden bestreden, zij kan alleen worden getransformeerd tot het Licht. Ik denk dat dat - vooral dit jaar - de grote boodschap is voor alle mensen.

  LETTERWAARDE x 6

  Ik wil hier de aandacht vestigen op een zeer populaire maar onvoldoende begrepen toepassing van naamberekening, namelijk die waarbij de letterwaarde van elke letter van een naam of woord wordt vermenigvuldigd met 6. In de getallenleer wordt nooit iets ‘zomaar’ gedaan, dus moet er een gegronde reden zijn om letterwaarden met 6 te vermenigvuldigen. De enige reden om dat te doen is om de uitkomst van een naam of woord binnen de context van de betekenis van het getal 6 te plaatsen. Het is waar dat de waarde van het woord ‘computer’ volgens deze methode 666 is. Ik heb veel verschillende publicaties gezien waarin mensen om die reden de computer als het beest zien, of als het werktuig van de duivel. Dat is natuurlijk grote onzin. De computer is een fantastisch instrument waarmee je heel veel goede en mooie dingen kunt doen. Het is de manier waarop mensen ermee omgaan die de waarde ervan bepaalt.


  http://www.symbolic.be/?CategoryID=285&ArticleID=2036

 2. #2
  Senior Member
  Old Winter's Avatar
  Join Date
  Oct 2007
  Last Online
  Monday, February 28th, 2011 @ 09:30 PM
  Status
  Available
  Ethnicity
  Dutch
  Ancestry
  French, Zeelandic, Dutch.
  Subrace
  CeltoGermanic
  Country
  Netherlands Netherlands
  Location
  Rotterdam
  Gender
  Politics
  None
  Religion
  Racial occultism
  Posts
  1,857
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  29
  Thanked in
  29 Posts
  Het is trouwens 616

  616 ("six hundred and sixteen", or "six sixteen" in American English) is believed by some Christians to have been the original Number of the Beast in the Book of Revelation in the Christian Bible.[citation needed] Different early versions of the Book of Revelation gave different numbers, and 666 had been widely accepted as the original number. In 2005, however, a fragment of papyrus 115 was revealed, containing the earliest known version of that part of the Book of Revelation discussing the Number of the Beast. It gave the number as 616, suggesting that this may have been the original.


  Vraagje, gaat dit christendom artikel niet tegen je Blut & Boden ideologie in ?

 3. #3
  Senior Member
  Aragorn's Avatar
  Join Date
  Aug 2005
  Last Online
  Wednesday, July 11th, 2018 @ 01:37 PM
  Status
  Available
  Ethnicity
  Dutch
  Subrace
  Nordid
  Country
  Netherlands Netherlands
  State
  Overijssel Overijssel
  Location
  Twente
  Gender
  Family
  Single adult
  Occupation
  Lay back down
  Politics
  Blut & Boden
  Religion
  Not sure anymore
  Posts
  887
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  14
  Thanked in
  13 Posts
  Quote Originally Posted by Dietsch View Post
  Vraagje, gaat dit christendom artikel niet tegen je Blut & Boden ideologie in ?
  Nee hoor, ik mag me graag verdiepen in christelijke onderwerpen.

  Mijn interesse is divers op ieder vlak

 4. #4
  Senior Member
  Mjolnir's Avatar
  Join Date
  Sep 2009
  Last Online
  Saturday, March 12th, 2011 @ 07:41 PM
  Ethnicity
  Dutch, Danish, German
  Ancestry
  Saxon/Frisian
  Subrace
  Nordid
  Country
  German Empire German Empire
  Gender
  Politics
  National Socialist
  Religion
  Lex Naturalis/ Blut und Boden
  Posts
  420
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  3
  Thanked in
  3 Posts
  Quote Originally Posted by Wittekind View Post
  Het Raadsel van de 666

  [...]
  Mooi verhaal, maar die rekensom vind ik wat ver gezocht.......

  Wellicht kan je een computer ook laten uitrekenen dat Hitler de antichrist is en Stalin een goddelijk wezen.

  Overigens, even meer serieus, ik weet dat de Joden wel werken met nummerieke vertalingen. Zo is de 6 doorgaans een heilig getal in het Jodendom. Toen Judea (het globale Jodendom) de oorlog verklaarde aan het Nationaal Socialistische Duitsland, ergens ver voor WOII (ik meen 1933)werd dit getal al genoemd.
  Last edited by GroeneWolf; Tuesday, January 12th, 2010 at 06:19 PM. Reason: je hoeft niet (bijna) het hele stuk te quoten.

 5. #5
  Ilian
  „Friend of Germanics”
  Funding Membership Inactive
  chrisjqb's Avatar
  Join Date
  May 2007
  Last Online
  Thursday, June 13th, 2019 @ 11:16 PM
  Ethnicity
  Dutch
  Ancestry
  Dutch, German
  Country
  Netherlands Netherlands
  State
  Flevoland Flevoland
  Gender
  Zodiac Sign
  Cancer
  Family
  Single adult
  Religion
  Atheist
  Posts
  108
  Thanks Thanks Given 
  11
  Thanks Thanks Received 
  8
  Thanked in
  7 Posts
  Quote Originally Posted by Dietsch View Post
  Het is trouwens 616
  Het is beide!

  Het verwijst naar keizer Nero, of Neron (spelling varieert).
  666 - 616 = 50 = letter nun, precies de letter die sommige mensen wel, anderen niet schreven.

  {quote}
  As Bruce Metzger points out in his Textual Commentary on the Greek New Testament (1971), the numerical value of "666" is derived from the Hebrew/Aramaic values for the letters comprising the name נרון קסר, "Nero Caesar" (in Greek Νέρων Καῖσαρ) The variant "616" results from the alternate spelling נרו קסר.

  For those of you unfamiliar with the numerical values of the Hebrew alphabet, the values in the above name are nun = 50, resh = 200, waw = 6, nun = 50, quph = 100, samekh = 60, resh = 200. Add 'em up!

  The name "Nero Caesar" (נרון קסר) actually appears in a scroll from the Judean Desert, Murabbaat 18, dated to the "second year of Nero Caesar" (55/56 CE).
  {/quote}
  http://ralphriver.blogspot.com/2005/...beast-616.html

 6. #6
  6th army lives matter
  Chlodovech's Avatar
  Join Date
  Jan 2004
  Last Online
  @
  Ethnicity
  Flemish
  Ancestry
  Frankish
  Country
  Holy Roman Empire Holy Roman Empire
  Gender
  Religion
  Catholic
  Posts
  3,827
  Thanks Thanks Given 
  2,269
  Thanks Thanks Received 
  3,332
  Thanked in
  1,540 Posts
  666 verwijst niet noodzakelijk naar Nero, meerdere combinaties zijn mogelijk, wat het helemaal giswerk maakt. En eigenlijk hoeft 666 niet noodzakelijk gelinkt te worden aan een persoon, het kan net zo goed op een locatie slaan, of een barcode, of op een computernetwerk, ... de mogelijkheden zijn legio.
  “As brothers and sisters we knew instinctively that if we were going to stand in darkness, best we stand in a darkness we had made ourselves.” - Douglas Coupland

 7. #7
  Ilian
  „Friend of Germanics”
  Funding Membership Inactive
  chrisjqb's Avatar
  Join Date
  May 2007
  Last Online
  Thursday, June 13th, 2019 @ 11:16 PM
  Ethnicity
  Dutch
  Ancestry
  Dutch, German
  Country
  Netherlands Netherlands
  State
  Flevoland Flevoland
  Gender
  Zodiac Sign
  Cancer
  Family
  Single adult
  Religion
  Atheist
  Posts
  108
  Thanks Thanks Given 
  11
  Thanks Thanks Received 
  8
  Thanked in
  7 Posts
  Quote Originally Posted by Chlodovech View Post
  666 verwijst niet noodzakelijk naar Nero, meerdere combinaties zijn mogelijk, wat het helemaal giswerk maakt.
  De achtergrond van apocalyps is bekend genoeg om a priori aan te nemen dat 666 naar Nero verwijst zelfs zonder dat je een combinatie weet. Ik vond het treffend dat zowel voor 666 als voor 616 een combinatie is gevonden die hierin past.

 8. #8
  6th army lives matter
  Chlodovech's Avatar
  Join Date
  Jan 2004
  Last Online
  @
  Ethnicity
  Flemish
  Ancestry
  Frankish
  Country
  Holy Roman Empire Holy Roman Empire
  Gender
  Religion
  Catholic
  Posts
  3,827
  Thanks Thanks Given 
  2,269
  Thanks Thanks Received 
  3,332
  Thanked in
  1,540 Posts
  Quote Originally Posted by chrisjqb
  De achtergrond van apocalyps is bekend genoeg om a priori aan te nemen dat 666 naar Nero verwijst zelfs zonder dat je een combinatie weet.
  Ik zie geen enkele reden om voetstoots aan te nemen dat 666 voor Nero staat, of dat het getal '666' gedecodeerd moet worden. Ik meen van niet. Ten andere, dit is niet de gangbare zienswijze der christenen, en evenmin overlapt deze profetie, de Patmosprofetie, andere, meer recente voorspellingen, van zowel christelijke als niet-christelijke bronnen. Het blijft koffiedik kijken, en wel in die mate dat verschillende leidinggevende figuren van dit tijdvak al gelinkt werden aan de Antichrist - van Putin tot Obama.

  Quote Originally Posted by Michael Scheifler
  So, just how is Nero linked to 666?

  Some will suggest that the book of Revelation was written only for those living at the time, and that 666 most probably applies to Cæsar Nero, who ruled Rome from 54 to 68 A.D., rather than someone from latter centuries. This point of view, which suggests Revelation had an immediate application to the first century, rather than being prophetic, is known as preterism.

  The preterist takes a relatively uncommon form of Nero's name, Nero Cæsar or Cæsar Nero, and adds an "n", resulting in Neron Cæsar. Next the Latin is transliterated into Aramaic, resulting in nrwn qsr, which when using the numeric equivalent of the letters, then adds up to 666 as follows:

  Nun = 50
  Resh = 200
  Waw = 6
  Nun = 50
  Qoph = 100
  Samech = 60
  Resh = 200

  An example of this spelling has apparently been recently discovered in one of the Dead Sea scrolls. If you use the same process, but without the added "n" the result is 616. Interestingly, some early manuscripts have 616 rather than 666, but even scholars such as Irenæus [A.D. 120-202] attribute the 616 to only a copyist error (Against Heresies: Book V Chapter XXX.), "this number [666] being found in all the most approved and ancient copies" [of the Apocalypse] and asserts that "men who saw John face to face bearing their testimony" [to it - 666].

  There is a problem though with the above calculation. According to the rules of Jewish numerology, known as gematria, when the letter Nun appears a second time in a word, it is known as a "Final", and takes the value of 700.* So to be precise, NRWN QSR actually adds up to 1316 and not 666.

  *Source: Behind Numerology, by Shirley Blackwell Lawrence, copyright 1989, published by Newcastle Publishing Co., Inc., North Hollywood, California, ISBN 0-87877-145-X, page 41. Bron
  De achtergrond van de apocalyps, de aard der natuurrampen, de wereldorde die daarbij hoort, de specifieke oorlogen, de rol van Israël, zijn maar moeilijk te verzoenen met Nero's tijdperk, noch werd in dat tijdvak aan alle voorwaarden voldaan om de apocalyps mogelijk te maken, noch betekende Nero's dood het einde van het Romeinse rijk - en van het vervolg op de apocalyps was in de eerste eeuw na Christus ook niks te merken - de 1000-jarige heerschappij van Christus op Aarde, waarna Satan mogelijk toch nog één keer terugkeert.
  “As brothers and sisters we knew instinctively that if we were going to stand in darkness, best we stand in a darkness we had made ourselves.” - Douglas Coupland

 9. #9
  Ilian
  „Friend of Germanics”
  Funding Membership Inactive
  chrisjqb's Avatar
  Join Date
  May 2007
  Last Online
  Thursday, June 13th, 2019 @ 11:16 PM
  Ethnicity
  Dutch
  Ancestry
  Dutch, German
  Country
  Netherlands Netherlands
  State
  Flevoland Flevoland
  Gender
  Zodiac Sign
  Cancer
  Family
  Single adult
  Religion
  Atheist
  Posts
  108
  Thanks Thanks Given 
  11
  Thanks Thanks Received 
  8
  Thanked in
  7 Posts
  Quote Originally Posted by Chlodovech View Post
  Ik zie geen enkele reden om voetstoots aan te nemen dat 666 voor Nero staat, of dat het getal '666' gedecodeerd moet worden. Ik meen van niet. ...
  Dat het getal 666 gedecodeerd kan worden staat uitdrukkelijk in apokalyps vermeld. Heb je apokalyps eigenlijk wel gelezen?

  {quote}
  18. Nu komt het aan op scherpzinnigheid!
  Wie doorzicht heeft, kan het getal van het beest berekenen.
  Het duidt een mens aan, en het getal van die mens is 666.
  {/quote}

  Het probleem dat de Christenen met de apokalyps hebben, waardoor ze het niet letterlijk kunnen nemen, is dat het vrij duidelijk het einde van de wereld voorspelt omstreeks het einde van de eerste eeuw, en die voorspelling is niet uit gekomen.

 10. #10
  6th army lives matter
  Chlodovech's Avatar
  Join Date
  Jan 2004
  Last Online
  @
  Ethnicity
  Flemish
  Ancestry
  Frankish
  Country
  Holy Roman Empire Holy Roman Empire
  Gender
  Religion
  Catholic
  Posts
  3,827
  Thanks Thanks Given 
  2,269
  Thanks Thanks Received 
  3,332
  Thanked in
  1,540 Posts
  Quote Originally Posted by chrisjqb View Post
  {quote}
  18. Nu komt het aan op scherpzinnigheid!
  Wie doorzicht heeft, kan het getal van het beest berekenen.
  Het duidt een mens aan, en het getal van die mens is 666.
  {/quote}
  Ik stel voor dat je een authentieke bron raadpleegt, en die kan niet Nederlands zijn.

  Het probleem dat de Christenen met de apokalyps hebben, waardoor ze het niet letterlijk kunnen nemen, is dat het vrij duidelijk het einde van de wereld voorspelt omstreeks het einde van de eerste eeuw, en die voorspelling is niet uit gekomen.
  Welnee, het probleem is dat Nero al lang dood was vooraleer de Patmos profetie tot stand kwam - 666 kan dus onmogelijk verwijzen naar de keizer. En evenmin naar het einde van de wereld, aan het einde van de eerste eeuw. Plus, we hebben het niet over het letterlijke einde van de wereld, eerder over een turbulente periode zonder weerga - waarna er een duizendjarig rijk van God op Aarde gevestig wordt - maar daarna veert 'het beest' toch weer recht.
  “As brothers and sisters we knew instinctively that if we were going to stand in darkness, best we stand in a darkness we had made ourselves.” - Douglas Coupland

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

 1. Het Mirakel Van Amsterdam
  By Aragorn in forum Netherlands & Flanders
  Replies: 0
  Last Post: Saturday, March 22nd, 2008, 08:33 PM
 2. De Marokkanen van het Rif
  By Chlodovech in forum Netherlands & Flanders
  Replies: 0
  Last Post: Sunday, June 11th, 2006, 01:46 AM
 3. Het Neerlandsch Genootschap ter bevordering van het Belegen Woord
  By Chlodovech in forum Netherlands & Flanders
  Replies: 0
  Last Post: Thursday, April 6th, 2006, 03:28 PM
 4. het syndroom van Croiset
  By Chlodovech in forum Netherlands & Flanders
  Replies: 1
  Last Post: Sunday, February 5th, 2006, 08:42 PM
 5. Het fabeltje van Oberon
  By Chlodovech in forum Netherlands & Flanders
  Replies: 0
  Last Post: Saturday, November 5th, 2005, 04:32 PM

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •