Tradisjonen med å sette ut julegrøt til nissen lever i beste velgående. Hele 350.000 nordmenn setter ut grøt til nissen hver jul, ifølge en ny undersøkelse.

I tillegg er det over 75.000 av oss som setter ut grøt annethvert år. Det er Opplysningskontoret for Meieriprodukter som har gitt Synovate i oppdrag å gjennomføre grøtundersøkelsen.

De fleste setter ut grøtfatet på julaften, men en god del setter også ut grøten allerede lille julaften. Nordlendingene tenker mest på nissen, og 25 prosent av dem sier at de serverer ham grøt i alle fall en gang annethvert år. I Oslo er det derimot nesten 90 prosent som sier at de aldri setter ut grøt til nissen.

– Det har nok en sammenheng med at nisser og grøt henger litt sammen. I tillegg søker man ofte å skape tradisjoner man får julestemning av. Å sette ut grøt til nissen skaper julestemning og glede for både barn og voksne, sier daglig leder Ida Berg Hauge i Melk.no.

Men nordmenn nøyer seg ikke bare med å servere nissen grøt. I løpet av desember spiser 34 prosent av oss grøt fire ganger eller oftere. Gjennom resten av året nyter en av fire nordmenn over 15 år grøt en gang i uken eller oftere.

Kilde http://www.aftenposten.no/nyheter/ir...cle3436503.ece

Har dere satt ut grøt til nissen?