Beurs.com

Posted: November 28th, 2009 | Author: Maarten Verheyen | Filed under: belastingen, economie, overheid | Tags: arbeidsmarkt, belastingen, dhl, gsm, regering, vlaamse regering, yves leterme |

Het is nog maar enkele dagen geleden dat Yves Leterme in zijn regeerverklaring hamerde op het belang van een sterk sociaaleconomisch beleid.

“De regering moet een sterk arbeidsmarktbeleid voeren, de koopkracht aanzwengelen en zuurstof geven aan de bedrijven”, dixit Leterme.

Eens te meer holle woorden. Twee dagen later besliste de regering om de GSM die sommige werknemers van hun werk krijgen, extra te gaan belasten.

Een opmerkelijke beslissing, zondermeer. Terwijl het één bedrijf na de andere het licht uitdoet in België en dagelijks nu honderden arbeidsplaatsen verloren gaan, gaat men de loonkost verder de hoogte injagen.

In plaats van “extra zuurstof te geven aan de bedrijven”, wordt in feite de keel wat verder dichtgeknepen.

Way to go Yves!

In de Vlaamse regering is het echter al niet veel beter. Daar reageren sommigen oprecht verbaasd over het feit dat een zeker koeriersbedrijf massa-ontslagen aankondigt zonder daarover de regering in te lichten.

Dezelfde regering die het bedrijf het leven bijzonder moeilijk maakte door nachtvluchten stevig aan banden te leggen.

Maar wat moet een koerierbedrijf dat niet meer mag vliegen nog doen met hun personeel? Ze betalen om met de vingers te draaien?