Dit wordt stilaan een traditie...

Quote Originally Posted by De Standaard


ANDERLECHT - Verschillende groepen amokmakers hebben vrijdagavond omstreeks 19 uur onrust gestookt in Anderlecht en Vorst. De herrieschoppers gooiden onder meer een molotovcocktail naar het gemeentehuis van Anderlecht. De brand kon intussen worden gedoofd. Dat werd vernomen bij de politie van de zone Brussel-Zuid, het gemeentebestuur van Anderlecht en de brandweer.

De incidenten zijn er gekomen na de berichten over het politiegeweld in de gevangenis van Vorst. Een motard van de politiezone Zuid werd vrijdagavond bekogeld met stenen. Hij raakte lichtgewond aan de arm. Rond 20 uur werden al twintig administratieve aanhoudingen verricht.

‘De rellen doen zich voor op verschillende plaatsen in Vorst en Anderlecht. Verschillende autoruiten werden her en der aan diggelen geslagen. Ook een telefooncel is al gesneuveld. We blijven extra waakzaam op het terrein’, reageert politiewoordvoerder Fanny Wellens van de zone Zuid.

In de loop van vrijdag kreeg de politie te horen dat er haatboodschappen per sms werden verstuurd tussen jongeren op school. Het bleef de hele avond onrustig in de verschillende wijken. De politie van de zone Brussel-Zuid (Vorst, Sint-Gillis, Anderlecht) heeft extra manschappen op het terrein. Enkele politiemensen van de zone Zuid kwamen in opspraak omdat ze gevangenen in Vorst hebben mishandeld.

De bendes verzamelden voornamelijk op het Dapperheidsplein en aan de metrohalte Aumale. Daarna trokken ze verder om onder meer wagens en telefooncabines te beschadigen. Er werd minstens één wagen in brand gestoken.
Bron