Vlaamsgezinden verstoren optredens Clouseau

De heisa rond het lied 'Leve België' van Clouseau is nog niet bekoeld. Een tiental Vlaamsgezinden van Voorpost voerden actie tijdens een promoconcert dat de groep gaf in de Carrefours van Oostakker en Schoten. Koen Wauters was alvast niet onder de indruk. "Mannen, ik hou mij hier echt niet mee bezig", zei hij schouderophalend. Bij Voorpost laten ze weten dat ze mogelijk ook tijdens de concerten in het Sportpaleis actie zullen voeren.

Vaderlandsliefde
In het gewraakte nummer bezingen de broers Wauters hun liefde voor ons land, in het Nederlands én in het Frans. Onmiddellijk na de release zorgde dat al voor felle kritiek van Vlaamsgezinden. Zelfs Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) kon het niet laten om te zeggen dat het "pure propaganda" was, schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De storm is nu, meer dan twee maanden later, nog niet gaan liggen. Toen Koen en Kris Wauters zaterdag het kleine podium van de Carrefour van Schoten beklommen, haalden een tiental betogers affiches boven met daarop 'België Barst'. Die leuze werd ook luidkeels gescandeerd.

Boze fans
De fans waren niet te spreken over de protestactie. Omdat sommige kinderen begonnen te wenen door het lawaai, keerden verscheidene ouders zich tegen de actievoerders en namen hun affiches af.

Nieuwe acties
"We weten dat we ons niet bij iedereen populair maken met zo'n protest", reageert Björn Roose van Voorpost. "Maar we konden deze gelegenheid niet laten voorbijgaan. Dat lied zit ons nog steeds hoog, we krijgen er nog vaak reacties over, zelfs van Clouseaufans. In de toekomst plannen we nog acties, en ja, mogelijk ook in het Sportpaleis." (hlnsydney)


http://www.hln.be/hln/nl/1331/Clouse...Clouseau.dhtml