Kan ha opptil 15.000 feilregistrerte medlemmer.

Organisasjonen SOS Rasisme kan ha opptil 15.000 feilregistrerte medlemmer. Nå sender organisasjonen ut brev til disse for å få avkreftet eller bekreftet medlemskapet.

SOS Rasisme var ved årsskiftet oppført med over 40.000 medlemmer og får i 2009 utbetalt rundt 7,8 millioner kroner i offentlig støtte basert på medlemstallene, skriver Klassekampen.

15.000 medlemmer får nå brev fra organisasjonen. I brevet ber man de av medlemmene som mener de ikke har vært medlem i perioden 1. juli 2007 til 31. desember 2008, om å gi tilbakemelding til SOS Rasisme.

- Vi har sendt ut brevet fordi det er viktig for oss å ha et medlemsregister som er 100 prosent. Vi ønsker bare å ha medlemmer i medlemsregisteret, sier Trond Thorbjørnsen, leder for SOS Rasisme, til NTB.


Signerte opprop

Klassekampen har intervjuet Mari-Anne Hågvar, som sier at hun tror hun intetanende kan ha blitt vervet som medlem etter å ha signert det hun trodde var et opprop. Thorbjørnsen tror imidlertid ikke det er mange av de 15.000 som har fått brev, som har blitt medlem på denne måten.

- Det er vanskelig å spå hvor mange det dreier seg om, men vi har grunn til å tro at det er snakk om ytterst få. Våre erfaringer fram til nå er at en av 500 ikke skjønner at de blir medlem nå de skriver navn, alder og postnummer på et skjema som har overskrift: «Ja, jeg vil bli medlem av SOS Rasisme», sier Thorbjørnsen.

Klassekampen har kontaktet Fordelingsutvalget, som har det overordnede ansvaret for tildelingen av tilskudd. Utvalget uttaler seg kritisk:

- Det høres ut som de har en måte å verve medlemmer på som er på kanten av loven, sier Carl F. Gjerdrum i Fordelingsutvalget.

Ifølge Klassekampen sier Thorbjørnsen at SOS Rasisme har fått flere tilbakemeldinger som tyder på at folk ikke alltid oppfatter signeringen av støtteopprop som en innmelding i organisasjonen. Til NTB sier Thorbjørnsen at han aldri har sagt dette.


Innmeldingsskjema

- Jeg har uttalt meg i tilknytning til til kvinnen som mener at hun ble medlem etter å ha signert det hun trodde var et opprop. Jeg sa at det hender folk ikke oppfatter at skjemaet faktisk er et innmeldingsskjema. Jeg har aldri sagt at vi har brukt støtteopprop som verveskjema. Det har vi aldri gjort, sier Thorbjørnsen.

SOS Rasisme får størstedelen av sin støtte fra Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), en støtte som i år utgjør 4,2 millioner kroner. Fordelingsutvalget, som er underlagt Barne- og likestillingsdepartementet, går gjennom grunnlagstallene som blir innhentet. Medlemstallene blir også godkjent av en statsautorisert revisor.

LNU har ifølge Klassekampen tidligere fått signaler om at organisasjonens vervingspraksis er noe aggressiv, og har underlagt SOS Rasisme kontroll.

Les mer her http://www.dagbladet.no/2009/11/05/n...msrot/8896066/

Enda en sak som avslører hvor korrupte den gjengen der er, hadde bare dette festa seg hos folk.