Det var natt til lørdag forrige uke at episoden inntraff på en buss fra Hellemyr i Kristiansand.

En ungdomsgjeng på bussen begynte å slåss seg imellom og ramponere bussen. Til slutt så sjåføren seg nødt til å varsle politiet.

En av personene på bussen skal da ha urinert i søppelbøtten like ved sjåføren. Den kvinnelige sjåføren har fortalt at hun opplevde opptrinnet som svært ubehagelig.

- Det var litt kvalmt. I tillegg ble jeg spyttet på av den samme personen, men det tørket jeg vekk, sier sjåføren til Fædrelandsvennen.

Utløste alarmen
Overvåkningsbildene som politiet nå holder på å gjennomgå, viser tydelig at ting gikk vilt for seg på bussen.

I tillegg til å urinere i søppelbøtten og ut gjennom bakdøren, utførte flere av de unge reisende hærverk. Nødhammere ble fjernet og et vindu ble knust. Det ble også knust flasker. Totalt skal det ha blitt utført skader for 20.000-25.000 kroner.

Bussen hadde avgang kl. 23.12 fra Hellemyr, men etter hvert ble det såpass ulevelig for sjåføren at hun stoppet den mellom bomstasjonen og Statoil på Vesterveien. I tillegg til overvåkningskamera er de fleste bussene også utstyrt med ransalarm.

- Hun utløste da alarmen på bussen som varsler vår beredskapsvakt direkte. Vedkommende rykket ut umiddelbart, opplyser Ole Martin Roland, driftsleder i Bussen Trafikkselskap.

Da politiet ankom, var ungdommene forsvunnet.

Bussen har levert en anmeldelse som omfatter sjikane mot sjåføren, spytting i ansiktet hennes samt hærverk og urinering i bussen. Det ble blant annet knust et vindu og ødelagt en takluke og et speil.

Sjåføren har vært på jobb etter hendelsen, men har fått tilbud om å slippe å kjøre kvelds- og helgeruter som er spesielt belastet med fyll og bråk.

Se video av hærverket her (ekstern lenke).

- Har identifisert flere
Saken blir nå etterforsket av politiet.

- Statusen per nå er at vi holder på å gjennomgå overvåkningsvideoen, for å forsøke å identifisere personene på bussen, sier Ole Bjørn Kleivane, politibetjent ved forebyggende avdeling ved Kristiansand politistasjon, til fvn.no.

- Har dere identifisert noen av personene?

- Det vil være riktig å si at vi vet hvem noen av dem er, men vi har ikke fullt ut identifisert alle.

Politiet har foreløpig ikke tatt kontakt med disse personene.

- Det vil bli gjort når vi får et mest mulig helhetlig inntrykk av det som skjedde, forteller Kleivane.

- Vil personene da bli kalt inn til avhør?

- Ja, da vil det være aktuelt med avhør.

Kleivane ønsker foreløpig ikke å si noe om hvilke passasjerer politiet nå kjenner identiteten til.

Kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/ir...cle3347094.ece

Aftenposten går ikke ut med etnisk opprinnelse på gjerningsmennene, men det er ikke vanskelig å tenke seg fram til at det var utlendinger, spesielt utifra overvåkningsbildet.