Results 1 to 3 of 3

Thread: Documentaire "Gangsters in Den Haag"

 1. #1
  Senior Member
  Mjolnir's Avatar
  Join Date
  Sep 2009
  Last Online
  Saturday, March 12th, 2011 @ 07:41 PM
  Ethnicity
  Dutch, Danish, German
  Ancestry
  Saxon/Frisian
  Subrace
  Nordid
  Country
  German Empire German Empire
  Gender
  Politics
  National Socialist
  Religion
  Lex Naturalis/ Blut und Boden
  Posts
  420
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  3
  Thanked in
  3 Posts

  Documentaire "Gangsters in Den Haag"

  Documentaire Unieke kijk in leven van de Crips
  Gangsters in Den Haag

  De documentaire Crips, Strapped ‘n strong biedt een kijkje in het leven van onvervalste gangsters in de Hofstad.

  Het bioscoopbezoek viel tegen, maar de documentaire Crips, Strapped ’n Strong van filmmakers Joost van der Valk en Mags Gavan is wel in competitie voor een Gouden Kalf. Vanavond kun je hem zien bij BNN.

  ‘In Nederland noemen ze het een ripdeal. Voor ons is het gewoon werk’, vertelt Keylow aan het begin van de documentaire. Hij is de onbetwiste leider van de Haagse gang: de Crips. Filmmaker Joost van der Valk heeft Keylow en een stel andere Antilliaanse en Surinaamse jongens van de Crips tussen 2006 en 2008 gevolgd. Het resultaat is een unieke kijk in het leven van de gangleden. Van der Valk mocht overal bij zijn, onder één voorwaarde: tijdens het filmen van hun criminele activiteiten mocht hij geen vragen stellen. En zo zie je hoe een aantal jongens, onherkenbaar in beeld, cocaïne versnijden en wapens klaarmaken.

  De film draaide dit voorjaar in een aantal bioscopen. De bezoekersaantallen vielen Van der Valk tegen. ‘Een groot gedeelte van de doelgroep, zoals de jongeren uit de Bijlmer, gaan niet naar het Ketelhuis. Maar Pathé Arena durfde het niet aan om de documentaire te vertonen.’

  Na het lezen van Crips.nl, het boek van Saul van Stapele, wilde Van der Valk het leven van de jongens vastleggen op film. ‘Het is een lang proces geweest om ze zover te krijgen, maar ze zijn trots op hun ding en het contact is langzaam gegroeid.’ Bang is Van der Valk nooit geweest. Wel heeft hij gevreesd dat zijn film niet zou worden voltooid. ‘Ze hebben een aantal keer gedreigd de stekker eruit te trekken. Tijdens ons bezoek aan de Crips in Los Angeles waren ze heel veeleisend.’ Verbazend is het, om te zien hoe makkelijk de Haagse Crips de Amerikaanse douane passeren. Van der Valk dacht op voorhand ook niet dat het zou lukken. ‘Maar het ging zo makkelijk, en dat terwijl Keylow ooit veroordeeld is omdat hij een helikopter heeft gekaapt’, lacht Van der Valk.

  Hij heeft naast Keylow nog twee personen gevolgd die de verhaallijnen vormen in de film. Van hen maakt Main C de meeste indruk. Als Van der Valk hem ontmoet, komt hij net uit de gevangenis en begint zijn worsteling om uit de Crips te stappen. Als vader van vier kinderen wil hij voor ze zorgen. Dat leidt tot indringende scènes waarbij Main C aan zijn kinderen probeert uit te leggen hoe zijn leven er vroeger uit zag. Maar een ongeluk met zijn dochter zorgt voor een terugval bij Main C, die door Keylow weer met open armen wordt ontvangen.

  Van der Valk heeft nog steeds contact met deze twee hoofdrolspelers en dat is maar goed ook. Want je wilt als kijker weten hoe het verder met ze zal gaan. De filmmaker verzekert dat er een vervolg komt, maar hoe en wanneer is onduidelijk. De film eindigt met twee pubers van 13 en 14 die stoer hun wapen laten zien. ‘Ik kom nog wel eens in the hood in Den Haag en dan zie ik die jonge jongens lopen. Dan houd ik mijn hart vast. Zijn dit straks ook allemaal gangsters?’  Kameraden, heeft iemand deze documentaire gezien?
  Belangrijker nog, wat zijn de meningen over de gangstercultuur van voornamelijk zwarten binnen onze cultuur?

  Naar mijn menig is het een cultuur van labiele geesten die zelf amper uit hun woorden kunnen komen en zich profileren in de enige taal die zij kennen, namelijk ongecontroleerd en willekeurig geweld.

  Graag jullie visie op gangsterrap en de "gemaakte surinaamse bendes, antilliaanse bendes" binnen onze landsgrenzen.
  Wat is de oplossing en zitten we aan deze moorddadige lui vast omdat we "multicultureel" zijn?

 2. #2
  Senior Member
  Lykurgus's Avatar
  Join Date
  Oct 2008
  Last Online
  Friday, December 9th, 2011 @ 07:00 PM
  Ethnicity
  Diets
  Subrace
  white
  Country
  Dietsland Dietsland
  Location
  in het centrum der oorsprong
  Gender
  Posts
  143
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  0
  Thanked in
  0 Posts

  Thumbs Down peergroeps

  Ik moet u helaas teleur stellen ik heb deze documentaire niet gezien wellicht is hij nader te bekijken via uitzendinggemist ik zal dit nog eens nazoeken, nu geen zin in haha.

  Het is mij uiteraard een genoegen om enig licht op deze algemene zaak van gangstercultuur/ peergroeps te laten schijnen. Naar mijn mening een uit Amerika overgewaaid fenomeen wat echter niet kenmerkend is voor bepaalde raciale bevolkingsgroepen. Wat overigens niets weglaat van de verschillende uitingen die de raciale gemeenschappen hier aan geven deze zijn wel degelijk verschillend. Maar er dient een onderscheid gemaakt te worden tussen product en productie.

  Dat negroïde geörienteerde peergroeps gewelddadiger zijn is ze moeilijk kwalijk te nemen. De multiculti promotors en integratie fanatici zijn hier schuldig aan. Zij zijn het die de neger dwingt te functioneren zoals de europide autochtoon, en de neger uit zijn natuurlijke omgeving en rol weglokte, de neger volgt enkel zijn natuur, die is over het algemeen gewelddadiger. Aangezien peergroeps sowieso al een bron voor geweldsuitbarsting zijn of hier het klimaat toe scheppen is het niet vreemd dat dit vaker gebeurt.

  Dit neemt niet weg dat dergelijke peergroeps altijd een ondermijning van de volksgemeenschap te weeg brengt en onwenselijk zijn. De sociale cohesie wordt ontbonden wat volk en staat schaad. Binnen dergelijke peergroeps wordt een gevaarlijk klimaat geschept waarbinnen uiteraard allerlei normen en waarden patronen drastisch kunnen verschuiven, dit aangezien de peergroep hier de sociaal psychische ruimte toe schept.
  Maar terug te komen op uw stuk. Een ware serieuze bedreiging vormen deze groepen in elk geval niet wat betreft de staatkundige inrichting en politieke macht op mondiaal niveau. Echter zijn zij wel een prachtig wapen in zowel de hand van de tegenstander en vormen in deze zin wel degelijk een bedreiging.


  An sich zijn dergelijke gangsterbendes altijd slecht, zij schaden de volksgemeenschap en binnen de houdige grenzen zijn zij vooral een kwelling voor talloze weerloze volksgenoten. De massale vlucht van europide uit de grote steden is mede dankzij dergelijke gewelddadige en gruwelijke delicten veroorzaakt door dergelijke gangsterbendes. Die meestal gevormd uit een 10tal kleurwezens de autochtone bevolking bedreigt en letterlijk verkracht, onschuldige veelal. En U pikt dit en doet niets?


  Terwijl dergelijke bendes de europide bevolking zowel fysiek al psychisch vermoord en verkracht is dit tegelijk een wapen in de hand. De sociale acceptatie voor dergelijke figuren daalt tot het minimum. Echter is dit mondiaal niet uit te buiten aangezien de onophoudelijke propaganda via media. Bij MTV worden dergelijke clubjes gewoon verheerlijkt alsof het ware helden zijn WALGELIJK.

  Voor eventuele oplossingen heb ik momenteel nog geen commentaar laat eerst anderen maar hun ideeën spuien, hier kom ik later nog wel op terug. Nadat ik de uitzending heb bekeken interessant stuk in elk geval bedankt voor de plaatsing.
  semper fidelis

 3. #3
  Senior Member
  Old Winter's Avatar
  Join Date
  Oct 2007
  Last Online
  Monday, February 28th, 2011 @ 09:30 PM
  Status
  Available
  Ethnicity
  Dutch
  Ancestry
  French, Zeelandic, Dutch.
  Subrace
  CeltoGermanic
  Country
  Netherlands Netherlands
  Location
  Rotterdam
  Gender
  Politics
  None
  Religion
  Racial occultism
  Posts
  1,857
  Thanks Thanks Given 
  0
  Thanks Thanks Received 
  31
  Thanked in
  31 Posts
  De hele film is hier te zien:
  http://player.omroep.nl/?aflID=10066578

Similar Threads

 1. Allochtone Meerderheid in Den Haag
  By GroeneWolf in forum Netherlands & Flanders
  Replies: 4
  Last Post: Sunday, April 15th, 2012, 10:53 AM
 2. 1 July demo "Tegen Imperialisme - Solidair met Iran" Den Haag
  By Bethanasi Has in forum Netherlands & Flanders
  Replies: 0
  Last Post: Saturday, June 17th, 2006, 08:28 PM
 3. Politie-acties in Den Haag
  By Siegfried in forum Netherlands & Flanders
  Replies: 0
  Last Post: Friday, October 14th, 2005, 12:05 PM
 4. [SOLVED] Anti-terreuractie Den Haag
  By Whodamn in forum Netherlands & Flanders
  Replies: 2
  Last Post: Monday, February 21st, 2005, 03:20 PM

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •