At de hjelper til med oppvask og barnepass gjør norske menn mer attraktive som ektemenn, viser ny undersøkelse.


Det er verken nordiske menns fantastiske utseende eller følsomme personligheter som har fått dem til å danke ut tyskere, amerikanere, sveitsere, japanere og australiere på lista over menn kvinner helst vil gifte seg med.

Snarere er det mennenes evne til å svinge støvsugeren og hente barna i barnehagen som gjelder, skriver nyhetsbyrået Reuters.


For likestilling

For mens australske og tyske menn foretrekker å overlate husarbeidet til kvinnene, topper norske og svenske menn lista over tilhengere av likestilling, viser en ny undersøkelse utført av økonom Almudena Sevilla-Sanz ved Oxford Universitet.

Hun ville finne ut om det fantes en sammenheng mellom hyppigheten av inngåtte ekteskap og samboerskap og kjønnsroller og holdninger til husarbeid. Kanskje ikke overraskende fant hun ut at det er mer sannsynlig at kvinner ønsker å gifte seg med en mann som tar sin del av husarbeidet.

- Denne undersøkelsen viser at i likestilte land er det mindre sosial stigmatisering forbundet med at menn gjør husarbeid som tidligere har vært forbeholdt kvinner. Dette gjør at menn i likestilte samfunn i større grad tar på seg rollen som husfar, og at sannsynligheten øker for at en husholdning blir mer harmonisk, forklarer forskeren ifølge Reuters.

Vil ha tradisjonelle kvinner

Og hvis du har kapret en mann som tar sin del av oppvasken uten å blunke, bør du holde på ham, ifølge undersøkelsen. Den viser nemlig at menn ikke synes det er like stas med kvinner som vil dele husarbeidet likt.

- Mens tilhengere av likestilling virker mer attraktive for kvinner, er likestilte kvinner sett på som et mindre lønnsomt alternativ hos mange menn, sier Sevilla Santz.

Undersøkelsen er basert på intervjuer om kjønn og husarbeid med 13 500 menn og kvinner i aldersgruppen 20 til 45 år fra 12 forskjellige land.

Kilde http://www.vg.no/nyheter/utenriks/ar...p?artid=556321 g: